Proudly presenting: Patrik Forsman, trubadur

För en tid sedan hade jag anledning att försöka hitta en sångare – helst trubadur med bred musikalisk bakgrund – till en fest. Efter lite sökande hittade jag precis en sådan: en som behärskar olika genrer, har en fantastisk stämma och som dessutom hanterar en tolvsträngad gitarr på ett fullkomligt självklart sätt. Det blev mycket lyckat och uppskattat av alla i publiken! Nu vill jag tipsa vidare om honom. Patrik Forsman heter han och bor här i Skåne. Han reser gärna till ditt event på annat håll. Här presenterar han sig själv: 

Patrik Forsman

Patrik Forsman

 Mitt namn är Patrik Forsman. Jag är ursprungligen från Sandviken, sångare inom de flesta genrer. Jag började som trubadur tillsammans med min äldre bror, som i mycket är orsaken till att jag sysslar med musik över huvud taget. Under samma tid tog jag också sånglektioner i klassisk sång, vilket sedan ledde vidare till utbildning på Bollnäs folkhögskola, Kapellsberg, Birmingham Conservatory och till sist även Operahögskolan i Stockholm.

Efter tre år i Stockholm började jag frilansa som operasångare. Först på Reginateatern i Stockholm i deras bejublade Spagettiopera. Under de följande åren gjorde jag diverse huvudroller vid olika operahus och teatrar: Don José i Carmen vid Stockholms Parkteater. Nemorino i Kärleksdrycken vid Jönköpings teater. Hertigen i Rigoletto vid Oldenburg Staadtheater i Tyskland etc.

Mina största framträdanden har dock skett vid Norrlandsoperan. Dels gjorde jag huvudrollen som Astolf i Lycksalighetens ö vid invigningen av det nya operahuset. Senare gjorde jag prins Calaf i Turandot där jag fick förmånen att sjunga mot Erika Sunnegårdh.

Mitt trubaderande sker vid sidan av min operakarriär men jag vill väldigt gärna ta med opera i programmet när jag trubaderar också. Det finns ingen bättre showstopper än opera. Har man inte publiken med sig så får man det. Jag har hittills aldrig varit med om att det inte fungerat.

Än så länge har jag inte tagit med rap och hip hop i mitt program men jag kommer att göra det. Annars finns nog de flesta genrer med. Blues, pop, rock, country, hårdrock, punk, visor etc och jag älskar alla dessa genrer lika mycket. Söker man en trubadur som har något för alla så tror jag att min repertoar är så nära man kommer.

Vill du nå Patrik har jag hans kontaktuppgifter, mejla mig på elisabet /snabel-a/ elisabetnorin.se.

Här finns även länk till ett ljudklipp. 

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i kultur, musik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Proudly presenting: Patrik Forsman, trubadur

  1. Pingback: Patrik Forsman - tenor - Operalogg

Kommentarer är stängda.