Vad vill du berätta? – Workshop 4 dare devils

Vill du skriva en bok? Har du svårt att komma igång? Har du börjat om flera gånger men tappat både tanketrådar och energi efter en tid? Har du massor av lösa lappar med anteckningar på?

Då är min nya workshop rätt plats för dig.

Här får du en stabil start för att komma igång. Workshopen är unik för skrivpedagogik och -metoder och vänder sig lika mycket till dig som vill skriva en handbok för ditt professionella område som till dig som vill skriva självbiografi eller roman. Genre spelar alltså ingen roll. Den nya workshopen har jag tagit fram och testat under tre tillfällen hösten 2017 med ett tjogtal vana och ovana skribenter som deltagare.

Workshopen fokuserar på ett moment som många av oss missar: själva starten – förutsättningen för att komma vidare. Workshopen bygger på andra arbetsmetoder än de som vanligen erbjuds på skrivarkurser. Du kommer med ditt embryo till bokidé eller ditt ofärdiga idépaket på morgonen. När vi skiljs åt till kvällen vet du hur du ska fortsätta och vilken riktning din idé ska ha.

Metoden bygger på att den kreativa processen kan styras upp utan att du faller och stupar längs vägen. Vi använder varandra i gruppen i så kallad peer review. Tillsammans får vi möjlighet att tänka högt, presentera, pröva tankar och infall, ompröva och få och ge feedback. Arbetet kommer att bli hands on och konkret. Du själv prövar, värderar och omvärderar ditt arbete.

Jag kommer att ha med arbetsmaterial som vi jobbar med. Du tar med block och penna eller din laptop för egna anteckningar.

Här är några bärande idéer i min filosofi:

Allt skapande innebär förändring. Ditt skapande/skrivande sker över tid och förändringen blir meningsfull både för dig själv – inklusive din process – och som färdig bokprodukt för andra människor. Det du gör kommer att röra vid både hjärtan och sinnen och göra skillnad i människors liv. Människor dras till de goda berättelserna – vi är sociala varelser och relaterar till varandra. Modern forskning visar att det händer en hel del i våra hjärnor när vi lyssnar på eller läser en bra berättelse.

Den viktigaste förutsättningen för att den här dagen ska fungera som det är tänkt är att du kan och vågar vara öppen och bejaka gruppen. Öppenhet och omtanke är A och O – vi delar med varandra. Därför stannar det som händer och berättas hos oss i rummet. Du behöver själv känna och låta andra känna att vars och ens projekt och idévärldar är i trygga händer.

Med ditt nya material kommer du att ha både riktning och en rad tips med dig in i ditt skrivarbete.

Om ni i gruppen så önskar kan ni fortsätta jobba på egen hand eller ha kontakt via nätet. Jag kan också erbjuda en rad anpassade tjänster under tiden du skriver vidare eller efter att du satt punkt för ditt bokmanus.

Varför har jag jobbat fram detta? Under mina dryga tjugofem år med skrivandet har jag sett alltför många havererade projekt och tappade sugar. Nu har jag skapat det avstamp som behövs för att stötta dig som vill skapa bästa förutsättningarna i ditt skrivande. För mig är det underbart att få förena min långa erfarenhet med ny energi ur en helt annan typ av tänkande.

Intresserad?
Kostnad 2.850,- (inkl moms) för denna heldag + uppföljning (se nedan) där du jobbar med ditt eget material. Kaffe, te & frukt finns i lokalen. Lunch äter vi på Mat & Destillat, 1 tr ned, en av Lunds bästa restauranger, som också kan tillgodose specialkost. Meddela mig dina önskemål vid anmälan.

Ungefär 14 dagar efter vår workshop följer vi upp den tillsammans i ett individuellt telefonsamtal (30 min). Då har dina processer stabiliserats och du får min feedback på eventuella frågor och problem. Detta telefonsamtal ingår alltså i kostnaden för workshopen.

Under månaderna närmast efter kommer du att få inbjudan till en inspirationsdag där vi i grupp tillsammans tittar på olika tekniker och verktyg för hur du kan utveckla ditt skrivande. Kostnad per tillfälle: 600,- inkl moms. Datum och plats meddelas senare.

Så här sa ett par personer som testade min workshop:

För mig var den neutrala, avslappnade, värderingsfria miljön utan prestationskrav men med tydliga uppgifter och mål fantastiskt bra för min kreativitet och för hur jag kunde öppna upp inför andras tankar och idéer. Energin användes precis till det den skulle och sen kom det lika mycket energi tillbaka under dagen. KANON!
/Katarina Kihlberg, 2goda Vin & Bryggeri

Elisabet har gjort ett kanonbra upplägg på skrivarworkshopen med ett tydligt inifrån-ut- perspektiv. Hon guidar professionellt och icke-värderande genom processen och uppmuntrar till att se saker ur olika perspektiv. Hennes erfarenhet och sätt att vara ger en känsla av trygghet och samtidigt en riktning som leder utanför komfortzonen. Det abstrakta blir i processen konkret och jag ser fram emot att se min bok i bokhandeln.
/Stellan Nordahl, författare, inspiratör och ledarskapsfilosof

Om mig: jag har jobbat med textutveckling sedan början av 90-talet. Idag är jag frilansande skribent, författare, lektör, pedagog, story-teller och föreläsare. Jag är bland annat författare till Tre enkla regler – finns inte, en romanskola (Isaberg förlag, 2011) som används på många skrivarkurser och som när den kom ut banade väg för ett mer samlat sätt att arbeta med gestaltat skrivande.

Preliminära datum för flera ”Vad vill du berätta?” – workshops våren 2018:

Datum                                                                   Plats – meddelas vid anmälan
Söndag 18 mars
Tisdag 17 april
Tisdag 8 maj

Du anmäler dig via länken till mitt formulär eller till tel 0708 418480. Frågor? Hör av dig!

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i berättande, skrivande, skrivarkurs, workshop. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad vill du berätta? – Workshop 4 dare devils

  1. Pingback: Första nyhetsbrevet 2018 | THINK TANK Elisabet Norin

Kommentarer är stängda.