Skriv- och läskursen Skrivandets hjärta är tillbaka!

Den nya kursen, Skrivandets hjärta, som jag lanserade på försommaren blev mycket uppskattad av åtta taggade deltagare. Nu kommer den i ny version i höst!

Vem riktar sig kursen till?
Detta är en kurs för dig som är igång och skriver romaner och noveller. Du vill bli en skickligare författare, mer medveten om dina processer, styrkor och svagheter.

Vad kommer jag att lära mig?
Du kommer att lära dig modeller för närläsning av egna och heartinmargin3andras litterära texter. Läsningen är öppen och prövande men du får även med dig konkreta frågor att använda i skrivprocessen. Du kommer även lära dig ta emot andras läsning, frågor och speglingar av din text. Du får nya tankeprocesser och stöd för lusten och glädjen i skrivandet. Dina nya verktyg och tankemodeller ger dig också riktning framåt för det ännu inte skrivna.

Hur kommer det att gå till?
Kursen sträcker sig över två veckor. Du får en kort introduktion via nätet, därefter kommer du till en första fysisk träff. Inför första träffen mejlar du två texter på max 5 sidor vardera (använd Times 12 pt, 1,5 radavstånd) till mig. När vi ses går vi igenom läsmetoden. I mellantiden fram till andra träffen jobbar du skriftligt med att öva dig enligt läsmodellen. Du får också möjlighet att bolla tankar och infall med dina kurskollegor via en grupp på nätet. Under andra träffen samtalar vi om texterna med vår läsning som underlag. Förutom att du ger och får responsläsning av dina kurskamrater ingår också en skriftlig respons från mig. Under avslutningsdagen deltar jag givetvis i samtalen.

Datum
lördag 15 okt kl 9.15 – 16.30 – introduktionsdag, IOGT-huset, Bantorget 5, Lund.

Arbete hemma i mellantiden och kontakt via nätet, cirka 6-12 timmar.
lördag 29 oktober kl 9.15 – 16.30 – uppföljningsdag med samtal i grupp, på Bantorget 5, Lund.

Plats
IOGTs kulturhus på Bantorget 5, centralt i Lund, 3  minuter från centralstationen, ev. på Kyrkohuset, Övedskloster, vid andra träffen.

Kurskostnad
3.100 kr. I kurskostnaden ingår fika bägge träffdagarna, utskrifter, ev. digital handledning, stöd för digitalt arbetsrum.

Anmälan till mig på elisabet @ elisabetnorin.se eller 0708 418480. Begränsat antal platser, först till kvarn. Betalning via Swish 0708 418480 eller faktura/bankgiro.

Filosofin bakom läs- och skrivkursen Skrivandets hjärta
Att närläsa sin egen text och att varsamt bli handledd av andra i det skapandet arbetet med en text är en gåva. Vi rör oss bort från det personliga tyckandet och sätter texterna i centrum på deras egna villkor. En text är något du gör och sedan har – därför kan vi också prata om den.

Skrivandet i sig är en ensam aktivitet. Vi blir lätt hemmablinda i vår egen text och ser inte vad som kan förbättras. Därför behöver vi ta stöd och få inspiration av läsmodeller och skrivande kollegor. Se och uppmärksamma, lyssna och förstå, spegla upplevelserna och inse att läsningen – bland annat – är skrivandets mål.

Den varsamma närläsningen blir helt enkelt skrivandets hjärta. Utan den – ingen förbättring, ingen utveckling.

Skrivandet i sig bidrar till din och din texts mognande, du lär genom att hålla på. Men med hjälp av de öppna, sökande och känsliga reflektionerna från skrivarvänner stimuleras ditt skrivande. De vidgar och fördjupar och skapar en rörelse framåt. In i skrivandets hjärta.

Frågor? Hör gärna av dig!

Varmaste,
Elisabet

THINK TANK Elisabet Norin
Postadress: Bjärsjölagårdsvägen 15
275 95 Sjöbo
tel 0708 418480
Besöksadress: Kyrkohuset,
Öveds kyrkoväg 16-60
Övedskloster
sajt http://www.elisabetnorin.se
blogg elisabetnorin.wordpress.com
Facebook: http://www.facebook.com/TreEnklaRegler
Twitter: elisabetnorin
Skype: emnorin
***

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i boksamtal, litterär gestaltning, Skåne, Skrivandets hjärta, skrivarkurs, textsamtal och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skriv- och läskursen Skrivandets hjärta är tillbaka!

  1. Pingback: Oktober är månaden för Skrivandets hjärta | THINK TANK Elisabet Norin

Kommentarer är stängda.