Första nyhetsbrevet 2018

Hej där! 

Här kommer ett nyhetsbrev, det första på mycket länge. Tidigare skickade jag direkt till era mejladresser, nu prövar jag att lägga här istället. Du är förstås som tidigare varmt välkommen att höra av dig med frågor och tankar, gärna via mejlformuläret här eller på telefon 0708-418480. Jag börjar med att se tillbaka på förra året trots att det gått en tid – jag har behövt distans.

 • En födelse

Januari 2017 – då föddes mitt barnbarn Eddie och jag fick vara med vid denna omvälvande händelse. Jag är tacksam till föräldrarna för det och bär detta med mig som ett hjärta av guld.

 • Kreativa Akademin

Under våren och hösten jobbade jag i två omgångar för och tillsammans med Kreativa Akademin i Lund. Det är ett lika viktigt som stimulerande och roligt projekt där teater används som arbetsmetod för rehabilitering – att föra människor närmare varandra, framåt. Under fyra månader skapas teater med avslut i tiotalet föreställningar på scen. Min uppgift har varit att hjälpa deltagarna att finna och lyfta fram sina berättelser. Många är upprörande, omskakande och underbara. På samma gång. För den som vill veta mer finns här en film med scener ur arbete och föreställning där Magnus Nylander, projektledare, som berättar klokt och bra. Under våren 2018 tar Akademin paus.

 • Skåne – möten, mat, människor

Ebba-Maria Olson på Mossagården.
Foto: Claes Hall

Boken som Claes Hall och jag gjorde till-sammans kom ut i april 2017. Claes fina foton och mina texter (som jag fortfarande känner mig  hyggligt nöjd med – en upplevelse man kan ha eller inte ha i efterhand) speglar framför allt skånsk landsbygd och människor som väljer att leva sin dröm.

 • Skolor

Under flera år arbetade jag redaktionellt för folkbildningen. Syftet var att stimulera till utveckling inom IKT-pedagogik. I början av 2017 upphörde den verksamheten men en del material går ännu att läsa på Nättidningen Reflex och på Flexikon. Senare fick jag uppdrag på olika skolor: Glimåkra folkhögskola här i Skåne och Hellidens folkhögskola i Tidaholm – min ”hemskola” från 90-talet. Nyligen blev det klart att jag kommer att jobba resten av vårterminen med skrivarlinjen på Albins folkhögskola i Landskrona. En av mina välrenommerade kollegor där är Paul Ström – säkert känner flera av er Palle.

 • Flyttar från Öved

”Övedskluster”

I nästan fyra år har jag haft mina lokaler i Kyrkohuset i Öved. Jag flyttade in för att lokalen erbjöd fantastiska möjligheter för både eget skrivande och för att mötas gruppvis i skrivarkurser och coachande samtal. Miljön i sig har varit en otrolig samarbetspartner för både gruppdynamik och kreativitet och jag har många fina minnen från platsen och åren. Men tiderna förändras. Halva min verksamhet – skrivande och läsande – flyttar nu hem till Bjärsjölagård. Utåtriktad verksamhet som kurser och workshops kommer jag att hålla på olika platser. Och du kan faktiskt påverka: Var vill du att vi ses för en kursdag eller en workshop? Vi träffas där du och andra finns.

 • Litteraturrundan 5-6 maj

I dagarna planerar jag även min del av den årliga litteraturrundan i Skåne. Ett syfte med den är att skapa kontakt mellan författare och läsare/lyssnare/publik. Ett annat syfte är möjligheten att möta kollegor under stimulerande omständigheter. Syftet är också att påvisa att det på mindre orter finns en lika livlig som professionell litterär kultur som någonsin i de stora städerna. Roligast har det varit – för min del – när jag har kunnat samverka med andra. I år planerar jag därför för flera samverkanspartners. Så håll utkik inför detta spännande tillfälle! Inte minst du som är poet, författare eller berättare – mera info kommer!

 • Workshop 4 Dare Devils! “Vad vill du egentligen berätta?”

Postit-kungen

Under hösten och vintern tog jag fram en riktigt cool och effektiv workshop för dig som vill sätta igång med ett nytt skrivprojekt eller som vill få liv i ett projekt som vissnat och dött. Bara du som vågar möta din egen önskan att skriva en bok ska gå den här workshopen! Har du väl satt igång dina processer med denna metod finns inga ursäkter att låta bli. Så – en workshop för Dare Devils! Är du en sån? Läs mera här: Varmt välkommen!

 • Storytelling

Denna workshop med uppföljning vänder sig till dig som vill hitta ditt företags story – eller flera, vi tittar på framgångsrika exempel –  och använda som bas för din fortsatta marknadsföring. Hör av dig om du är intresserad så pratas vi vid. Jag hjälper er att hittat svaret på era behov.

 • Inspirationsdagar

Håll utkik efter mina inspirationsdagar under våren och försommaren. Är du en Dare Devil (se ovan) har du förtur till platserna. Ta med dina konkreta frågor och problem så löser vi dem i praktiska övningar och samtal. Jag återkommer med inbjudan.

 • Sommarskrivande i vackra Bjärsjölagård?

Längtar du efter att få igång ditt skrivande i sommar? Att gå en sommarskrivarkurs kan vara ett sätt – att komma till mig för en egen skrivretreat i Bjärsjölagård kan vara ett annat. Då jobbar vi direkt med dina intentioner och din text. Vad du behöver av coachning och hur jag kan hjälpa dig samtalar vi om och anpassar efter dina önskemål. Läs mera om att skriva tillsammans med mig här.

 • Lektörsläsning

I dagarna har jag haft förmånen att lektörsläsa ett av de mest originella och väl genomförda debutantmanus jag någonsin läst. Jag tror att det kommer att väcka mycket stor uppståndelse när det kommer ut. Jag håller tummarna. Och munnen. 😊

Mitt jobb är helt enkelt fantastiskt underbart.

Hör av dig, fråga, anmäl dig, önska – jag finns här för dig och ditt berättande, oberoende av vad du behöver. Jag är förstås nyfiken att få veta hur du har det.

Varmaste,
Elisabet

 

 

 

 

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i Övedskloster, berättande, författarcoach, författarsamtal, Hall, lektörstjänst, nyhetsbrev, Skåne, skrivarkurser, workshop. Bokmärk permalänken.