Skrivarkurser sommaren 2015

Strukturfunderingar på Övedskloster den 26 juli kl 10-16

Varmt välkommen till en inspirerande skrivdag i Övedskloster, mitt i vackraste Skåne! Vi tittar på hur du kan strukturera en berättelse och hur du strukturerar ditt skrivande. Roliga och nyttiga skrivövningar och samtal om skrivandet. Samling i Kyrkohuset, vid Öveds kyrka. Medtag egen lunch, ev. sittunderlag (några stolar finns), papper, penna och/eller laptop, regnkläder, ev. kamera. Jag fixar fika. Max 7 delt. Kostnad: 500 kr som faktureras i förväg. Föranmälan till elisabet @ elisabetnorin.se eller 0708 418480.

INSTÄLLD! Skriv ditt liv med qigong på Hellidens folkhögskola 10 – 14 augusti

Med hjälp av skrivövningar samt fokuserande
qigongövningar öppnar vi för kreativiteten slott_mojoch de stimulerande samtalen om personligt liv, skrivande och läsande. Du får arbeta tillsammans med erfarna kursledare och lära känna de andra kursdeltagarna utifrån det gemensamma skrivandet. Vi har våra pass – skrivande såväl som qigong – utomhus i den vackra parken om det inte regnar. Tid till eftertanke och meditation. Promenader på Hellidsberget, till konsthallen eller liknande. Vi avrundar varje dag med kvällsmeditation. Inga förkunskaper krävs, vare sig i skrivandet eller för att delta i qigong. Ha gärna kläder som du är bekväm i samt bra skor för promenader. Ta gärna med sittdyna eller yogamatta att sitta på ute.

skrivarkurs_1-300x300
*Snabba, prestigelösa skrivövningar – att dra igång det kreativa flödet.
*Gestaltning, gestaltning, gestaltning – hemligheten bakom levande texter.
*Att arbeta med minnesbilder.
*Slipa språket – kasta ut klichédrottningen. (Eller -kungen.)
*Hur du går vidare.

En av qigongens grundtankar är närvaro, att vara medveten om hur man rör kroppen och hur det känns när man i långsamt tempo mjukt utför de olika övningarna. Passen kommer att bestå av själv-massage (do-in) och enkla qigong-övningar. Avgift: 2200 kr. Sista anmälningsdag 1 juni.  Helliden ligger i Tidaholm, i Västergötland. Tala med Irene på Helliden 0502-178 00 alt. exp @ helliden.se.

Ett par skrivardagar på Övedskloster med olika teman kommer att ges under sensommaren och tidiga hösten. 

 

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i bokfest, kultur, litteratur, litterär gestaltning, skrivarkurs och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.