Arbetsdag i Övedskloster – och drivet i ett bra dilemma

IMG_20150806_091710Idag: morgonstädning av kontoret på vackra Övedskloster för att kunna sätta igång med arbete. Spindelvävarna får ge vika. Och så har jag äntligen fått ordning på planteringen vid entrén. Tanken var att köpa blommor och sätta dagen innan bröllopet i familjen för en månad sedan. En liten detalj av många, under de här stressiga dagarna. Men istället för att åka och köpa blommor och jord ägnade sig yours truly åt att försöka hjälpa tillresande gäster att hitta övernattning i närheten (väldigt mycket i närheten – de här personerna är kända för att inte komma i tid till såna här sammankomster, vilket är ohyggligt frustrerande). Hamnade därmed i en förvirrad snurr (när de väl kom: ville ha, fast på annat sätt, sedan: inte ville ha), en snurr som varade till dagen efter bröllopet. Det enda jag hann med var att dra upp de utblommade vårblommorna och slänga dem innan de där arrangemangen med övernattning kom i vägen. Så på bröllopsdagen fimpade någon symboliskt nog i krukjorden – tack för påminnelsen. Men nu, idag äntligen, har jag planterat alunrot(?) och murgröna, väldigt elegant. Och de beryktade gästerna kom den här gången bara 3-4 minuter sent, så i någon mån gjorde jag väl ändå ett bra val utifrån aspekten att det gällde att få dem på plats i tid. Även om jag fick be om ursäkt på annat håll.

Dilemman är sällan roliga i verkligheten. Men i skrivandet är ett bra dilemma ett kraftfullt redskap för att få berättelsen att rulla. Huvudpersonen måste göra val som får konsekvenser, ibland – och allra bäst – rejält oförutsedda. Ofta finns en tidsfaktor med i bilden. Något blir snart försent och detta driver på. Tacksamt!

Nu dags att ta itu med arbete för Nättidningen Re:flex och faktiskt också några uppgifter som inte hanns på Kultur i Halland igår. Inga dilemman alls.

God fortsättning på sensommarens skrivande!

/Elisabet
tel 0708 418480, mejl elisabet (@) elisabetnorin.se

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i Övedskloster, litterär gestaltning, skrivande och märktes , . Bokmärk permalänken.