Skriv ditt liv med qigong – INSTÄLLD

Buddha1Skrivarkurs 15-18 september inställd!

Med fokus i samlande och avslappnande qigongövningar öppnar vi för skrivandet och kreativiteten och de stimulerande samtalen om personligt liv, skrivande och läsande. Du får arbeta tillsammans med erfarna kursledare och lära känna de andra utifrån vår gemensamma längtan att skriva den personliga livsberättelsen. Kursen är alltså inriktad mot att hitta in i det biografiska skrivandet, men du har nytta av den även i ditt vanliga fiktiva skrivande.

Vi har våra pass – skrivande såväl som qigong – utomhus i den vackra historiska miljön på Övedskloster. Regnar det flyttar vi inomhus.

Vi ger tid för eftertanke och meditation. På kvällen tar vi promenader i omgivningarna, till Vombsjön eller i bokskogen. Vi avrundar varje dag med kvällsmeditation.

Inga förkunskaper krävs för att delta i qigongen. Har du svårt att stå och röra dig så går det jättebra att göra qigongen sittande. Ha kläder som du är bekväm i samt bra skor för promenader. Ta med sittdyna eller yogamatta att sitta på – jag fixar stol om det behövs.

I skrivandet:
Snabba, prestigelösa skrivövningar – för att dra igång det kreativa flödet.
Gestaltning, gestaltning, gestaltning – hemligheten bakom levande texter.
Att arbeta med minnesbilder.
Slipa språket – undvik klichéerna.
Hur du kan gå vidare efter kursen.

I qigongen:
En av qigongens grundtankar är närvaro, att vara medveten om hur man rör kroppen och hur det känns när man i långsamt tempo mjukt utför de olika övningarna. Passen kommer att bestå av själv-massage (do-in) och qigong-övningar. Övningarna är enkla.
Boendet på Stenstallet är enkelt men vackert. Alla våra måltider under dagarna ingår i kurspriset. Vi får maten levererad via catering under dagarna. Det finns alla möjligheter att få god och bra specialkost om du behöver det, bara meddela mig när du anmäler dig.

Kursledare är jag, Elisabet Norin, som bor i grannbyn Bjärsjölagård. Jag har många års erfarenheter av arbete med litteratur och skrivande som författare, pedagog och skribent. Margareta Svantesson, Kristianstad, leder våra qigongpass. Hon är verksam som kraniosakralterapeut och undervisar även i denna kroppsterapi samt har ett stort intresse av det kreativa skrivandet.

PLATS
Kyrkohuset vid Öveds kyrka, Kyrkovägen 60-16.

KURSTIDERNA
Samling torsdag 15 september kl 16 för incheckning och middag samt introduktion, första passet och kvällsmeditation.

Fredag 16 september – hela dagen med qigong och skrivande, kvällen tillsammans eller enskilt.

Lördag 17 september – som fredag.

Söndag 18 september – Vi avrundar vid lunch och skiljs åt cirka kl 13.

Max antal deltagare: 7, för den personliga upplevelsen.

Du som bor långt bort bokar och betalar ditt boende separat. Boende finns på gångavstånd här på Övedsklosters enkla men vackra Stenstall. (OBS – använd inte adressen på sajten för boendet!) Du pratar istället med eller mejlar till Ingrid på ingrid @ ovedskloster.com – eller ring 046-63002. Där finns 3 dubbelrum med två sängar samt 2 enkelrum, totalt 5 rum och 8 sängar.

Andra övernattningsmöjligheter finns någon dryg mil bort. Hör av dig till mig för tips.

Pris för kursen: 5.290 kr inkl måltider. Anmälningsavgift 1.000 kr och resterande mot faktura i augusti.

Kursen är en del av Litteraturrundan i Skåne 2016.

Kontaktuppgifter till mig:

THINK TANK Elisabet Norin
Postadress: Bjärsjölagårdsvägen 15
275 95 Sjöbo
tel 070 841 84 80 0708 4184
Besöksadress: Kyrkohuset,
Öveds kyrkoväg 60-16
Övedskloster
blogg www.elisabetnorin.wordpress.com
Facebook: www.facebook.com/TreEnklaRegler
Sajt: http://www.elisabetnorin.se
Twitter: elisabetnorin
Skype: emnorin

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i Övedskloster, Margareta Svantesson, Norin, qigong, Skåne, skrivarkurs. Bokmärk permalänken.