Skrivandets hjärta – är läsningen

Sommarkursen Skrivandets hjärta är i full gång: just nu har vi en hemmaperiod med textläsning mellan de bägge träffarna. En ordentlig utvärdering väntar de åtta deltagarna efteråt och den kommer att ligga till grund för nästa omgång av kursen som är tänkt att starta i oktober. Är du intresserad av att utveckla din förmåga att läsa uppmärksamt och på så sätt förbättra ditt eget (och kanske andras) skrivande?

Hör av dig med en intresseanmälan (icke bindande) redan nu, mejla mig på elisabet /@/ elisabetnorin.se eller ring på 0708 418480.

***
Lite mer info här:

Vem riktar sig kursen till?
Detta är en kurs för dig som skriver romaner och noveller och som vill bli en skickligare författare, mer medveten om dina processer, styrkor och svagheter.

Vad kommer jag att lära mig?
Du kommer att lära dig modeller för närläsning av egna och andras litterära texter. Läsningen är öppen och prövande men du får även med dig konkreta frågor att använda i skrivprocessen. Du kommer även lära dig ta emot andras läsning, frågor och speglingar av din text. Du får nya tankeprocesser och stöd för lusten och glädjen i skrivandet. Dina nya verktyg och tankemodeller ger dig också riktning framåt för det ännu inte skrivna.

Hur kommer det att gå till?
Kursen sträcker sig över några veckor. Du får en kort introduktion via nätet, därefter kommer du till en första fysisk träff. Vill du komma någon dag tidigare och åka senare kan jag ge dig tips på bra boende i närheten. I mellantiden fram till andra träffen jobbar du med läsuppgifter för att öva dig i vår läsmodell. Du får också möjlighet att bolla tankar och infall med dina kurskollegor via nätet i mellantiden. Under andra träffen samtalar vi med läsningen som underlag.

 

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i Övedskloster, gestaltning, metodik & pedagogik, Skrivandets hjärta, skrivarkurs, textsamtal. Bokmärk permalänken.