Tre enkla tips för ditt skrivande under lediga dagar

Hej, där!
Tekniken (uråldrig) för mitt nyhetsbrev har gett upp andan fullständigt. Nu lägger jag innehållet till det här istället, så ligger det å andra sidan öppet för vem som vill att läsa!

Jag hoppas att inom kort få möjlighet att lansera en ny websida och då blir det också med en ny klient för nyhetsbreven. Innan dess: ha sköna helger och läs mina skrivtips här nedan:

Foto Lani NorekeVi är många som tänker att när vi blir lediga … då ska vi verkligen plocka upp skrivandet igen och komma in i den där världen vi håller på och skapar i våra texter.

Här kommer därför tre enkla tips till dig som ser fram emot dina skrivstunder i december och januari. Oavsett om vi bor i norr (verkligen mörkt) eller i söder (fler ljusa timmar) är det nedräkning nu mot ledighet. Glöggdoften vilar tung och adventsljusstakarna lyser vänligt i fönstren. Visst behöver vi de här dagarna. Men hur håller du igång skrivandet i all festlighet? Här kommer lite hjälp i form av tre enkla punkter!

 

1. Gör ett schema:
Det är lätt att tappa greppet om tiden när man är lediga flera dagar i rad. Innan du vet ordet av är du tillbaka på jobbet och inget har blivit skrivet. För att undvika detta, gör ett litet skrivschema nu i förväg. Se så: NU! Skriv upp tiderna i din kalender och sätt påminnelser i din smartmobil. Hellre korta stunder som blir av än få och långa som du glömmer.

2. Sätt upp mål:
Vad ska du ha uppnått när ledigheten är slut? Var konkret. Notera målen eller målet. “Jag ska ha skrivit 50 sidor/två kapitel/fem dikter”. Eller vad som nu är rimligt. Detta hjälper din hjärna att hålla fokus. Kom ihåg att skrivandet är som ett maraton: du tar ett steg i sänder.

3. Belöna dig själv:
När du har avslutat ditt pass eller uppnått den mängd text du bestämt, belöna dig själv med en kopp varm choklad, gå en promenad, bada bastu, twittra om ditt skrivande eller något annat nice Laughing, välj vad du tycker är en belöning för din del. Varje sida, varje moment, är värt uppmuntran och en klapp på axeln.

Varmaste från mig,

Elisabet

 Foto: Noreke foto   
ThinkTank Elisabet Norin, tel 0708 418480
@elisabetnorin, elisabetnorin.wordpress.com

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i Norin, nyhetsbrev, skrivande, utveckling och märktes , . Bokmärk permalänken.