Skrivarkurs 20 januari – 5 april 2020, 11 veckor


Photo cred @Andre Morgan, Pexels

Varmt välkommen till den långa skrivarkursen i textens landskap!

I den här kursen undersöker vi ditt skrivande landskap. Vi använder ditt eget projekt/manus som kursunderlag – en crash course in i dina kreativa världar, helt enkelt, under 11 veckor.

När veckorna är över har du fått kreativ och god feedback, många tips och tankar och ett gäng skrivvänner som du känner – och som känner dig – på ett annorlunda sätt än vad vi vanligtvis lär känna varandra. Och givetvis fin skjuts ut i ditt fortsatta projekt … 

Arbetet sker tillsammans med andra i en liten grupp. Kursen vänder sig till dig som är van skribent och författare och som redan är igång med eller planerar att starta ett nytt skrivprojekt i prosa. 

Vi använder snygga och stabila Google for Education som vår plattform. Du behöver inte oroa dig om du inte är van att jobba online: Du får den handledning du behöver för att hantera texterna i vår arbetsyta. Dock rekommenderar jag att du använder din dator/laptop att arbeta på, inte surfplatta eller telefon.

Du laddar upp dina texter varje vecka, blir läst och läser och kommenterar de andras texter enligt en modell som du får lära dig inledningsvis. Vi samlas och pratas vid i Hangout som är ett webbvideoverktyg. Det innebär att alla är aktiva och delar med sig och tar ansvar för innehåll och samtal. Du får också möjlighet att läsa relevanta texter som jag tar fram till oss, samt ev se filmer, lyssna på poddar, eller liknande, beroende på vad som är relevant för oss i kursen.

Fakta och förberedelser:
Start 20 januari – 5 april 2020. Beräknad tid 6-12 timmar/vecka. Lanseringspris: 7.200,-. VIP har 10 % rabatt. Du anmäler dig här. Det kan vara bra att ha “Tre enkla regler finns inte” (Isaberg förlag, 2011) tillhands. Finns att köpa i internetbokhandeln eller via mig samt låna på bibliotek. Även annan litteratur kan förekomma. 

Appar du behöver ha på din dator och som du får via Chrome eller laddar ned själv är Chrome webbläsare, Classroom, Hangout, Google Docs, Google Drive, Youtube, Gmail.
Du behöver också skaffa dig en gmail-adress om du inte redan har det. Det gör du här. 

Varmt välkommen och givetvis: har du frågor eller funderingar – hör bara av dig.

brown-cafe-caffeine-414565

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i berättande, gestaltning, Google Education, inspiration, litterär gestaltning, skrivande, skrivarkurs, utveckling. Bokmärk permalänken.