Nyheter i min skrivarvärld – mässa och kurs

Fun

Här kommer två nyheter, först den som ligger närmast i tiden:

På lördag 23 NOVEMBER arrangerar Författarcentrum Syd författar- och förlagsmässa i samarbete med Stadsbiblioteket i Lund. Mellan kl 11 och kl 15 kan du komma förbi och träffa oss – vi är många som finns på plats i bibliotekets atriumgård denna dag.
Du kan lyssna på något av de många – men korta – talen och givetvis titta på böcker och köpa med dig – böcker är ju fina för en själv, men också fina gåvor att ge till andra.

Mitt tal inträffar redan kl 11.05. Med mig den här dagen har jag mina böcker: ”Mamma minns du mig” (de sista exemplaren), ”Tre enkla regler – finns inte” och ”Skåne – möten, mat, människor”, som Claes Hall och jag gjorde tillsammans. Jag har också med mig nyutkomna böcker av två av mina klienter: Magnus Hördegårds ”Sju dagar med Nicolas” och Tina K Perssons ”Livet i all enkelhet” – två titlar med mycket speciellt innehåll. Lätt besläktade, även om det är två olika genrer. Varmt välkommen!

Sedan över till den verkligt stora nyheten:
GaneshaJag är tillbaka i folkhögskolans värld – på deltid. Från mitten av januari på Ädelfors folkhögskolas Skrivarskola Online.

Skrivarkursen kommer att ha ett nytt upplägg som jag till delar har arbetat fram i mina egna kurser under senaste året. Har du varit med där kommer du att känna igen en del av utformningen.

Vi kommer att arbeta via fantastiska Google Classroom som är både pålitligt och trevligt att använda. Resten är kreativitet och gestaltning! Läs mera här och varmt välkommen med din ansökan. Kursen är på halvfart. Jag planerar även några fysiska träffar under terminen då vi arbetar praktiskt på plats.

Låt mig presentera Ganesha här ovan. Han kommer att hänga med mig lite i tillvaron från och med nu: ”Ganesha gäller som visdomens gud och undanröjare av hinder (Vighnetja, ”herre över hindren”, Vighna-hari, ”undanröjare av hinder”). Han anropas vid början av projekt och i början av böcker (Oin Ganeshaja ung. ”ära åt Ganesha”). Han är vidare beskyddare av litteratur och författare samt över huvud taget representant för intellektuella sysselsättningar, varför han också är den gud som studenter och elever tillber.”
Källa: Wikipedia

 

 

 

Om elisabetnorin

Skrivandet och läsandet är hjärtat i min verksamhet. Pedagogik och metodik faller in naturligt i det och är också ett ämne i sig.
Detta inlägg publicerades i berättande, bokfest, bokmässa, boksamtal, boktips, Claes Hall, författarsamtal, flexibla kurser, gestaltning, Google Education, Hall, Isaberg förlag, kollaborativ, litterär gestaltning, live, Lund, metodik & pedagogik, online, skrivande, skrivarkurs, Stadsbibliotek, Tre enkla regler - finns inte. Bokmärk permalänken.